Uutiset

Huomaathan, että uusimmat kuulumiset päivittyvät ensimmäisenä E-Pic'sin Facebookiin!


Blogi päivitetty 6.8.2020

Seuraavat tiedossa olevat tapahtumat, joissa minut pääsee tapaamaan:

- Colors of Spring ferret show, Jyväskylä (ajankohta ei tiedossa tapahtuman siirtymisen vuoksi)



 • 8.6.2020 Yerem joutui toissapäivänä leikkaukseen, koska pojan yleiskunto huononi yllättäen kuluneen viikon aikana, kaikesta tukihoidosta huolimatta. Epäilynä oli osittainen suolitukos, joten päädyimme leikkaukseen. Leikkauksessa ei löytynyt vierasesinettä suolistosta, mutta Yerem menehtyi leikkauksen lopussa anestesiaan. Yeremille tullaan tekemään ruumiinavaus, josta toivottavasti saan lisää vastauksia.

  Ikävä on valtava. 

 • 18.5.2020 Manan astutus ei onnistunut, joten odottelemme uutta kiimaa alkavaksi, jotta päästään yrittämään uutta astutusta.
 • 4.4.2020 Kasvatussuunnitelmiini on tullut muutoksia, ja Manan sulhaseksi valikoitui Särmä. Pariskunnalla oli deitit 4.4, ja mahdollisten pentujen laskettu aika on 16.5.2020. Blogiin olen availlut hieman suunnitelmamuutoksia.
 • 18.10.2019 Kaikki pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa kesän aikana. Vuoden 2020 pentuesuunnitelmat on julkaistu.
 • 1.7.2019 Effien pentueesta on vapaana vielä yksi tyttöpentu, ja toinen pojista etsii edelleen sijoituskotia.
 • 2.6.2019 Kaikki pennut kasvavat hyvin. Effien pentueesta on vielä pari tyttöpentua vailla lemmikkikotia, ja lisäksi yksi tyttöpentu ja yksi poikapentu etsivät sijoituskotia.
 • 21.5.2019 Effie synnytti viikonloppuna 7 pentua, joista viisi selvisi vaikeasta synnytyksestä. Pennut ja emo voivat hyvin, ja pikkuiset ovat lähteneet kasvamaan, Rudin pennut ovat alkaneet availemaan silmiään, ja muksut täyttävätkin 5 viikkoa huomenna. Omaa kotia tämän vuoden pentueista etsii edelleen muutama tyttöpentu. Lisäksi etsinnässä on sijoituskoti poika- ja tyttöpennulle.
 • 28.4.2019 Pienin Rudin tytöistä ei valitettavasti selvinnyt. Jäljelläolevat 9 pentua kasvavat hienosti, ja vaikuttavat terveiltä ja hyvinvoivilta.
 • 17.4.2019 Rudi synnytti 10 pentua (3 urosta ja 7 naarasta). Emo ja pennut voivat hyvin, mutta yksi tyttö kasvaa muita hitaammin.
 • 7.4.2019 Effie ja Raven treffasivat eilen, ja muutaman viikon päästä selvinnee onko Effie tiineenä. Rudi ultrattiin viime viikolla tiineeksi, ja odotan suht isoa pentuetta syntyväksi. 
 • 9.3.2019 Kasvatussuunnitelmiin tuli toivottavasti viimeiset muutokset tälle vuotta, ja ne pääset kurkistamaan Kasvatussuunnitelmat-osiosta (lisätietoa blogin puolella). Rudi on astutettu eilen, ja nyt jäädään jännittämään kantoiko yritys hedelmää. Yeremin implantti poistettiin myös eilen, ja melko toiveikkaana odotan, että poika aloittaa kiiman vielä tälle keväälle, sillä poju osoitti hieman kiinnostusta tyttöjä kohtaan jo pari päivää ennen implantin poistoa.
 • 2.3.2019 Sain aamulla suru-uutisen, että Odin menehtyi viime yönä. Tämä luonnollisesti vaikuttaa kasvatussuunnitelmiini Manan ja Odinin pentuesuunnitelman osalta. Katsotaan kuinka asiat etenevät Manan suhteen, minulla on ollut neidille mielessä plan B, mutta uros ei ole vielä ainakaan kiimassa. Vielä ei astutuspuuhiin muutenkaan päästä, sillä Mana ja Effie kumpikin aloittelevat kiimaa hyvin maltillista tahtia.
Luo kotisivut ilmaiseksi!