Kasvatussuunnitelmat

Vuodelle 2020 on suunnitteilla yksi pentue. Huomaathan, että sivuilla julkaistut suunnitelmat ovat alustavia, ja niihin saattaa tulla muutoksia. Mikäli haaveissasi on uusi perheenjäsen juuri meiltä, olethan yhteydessä hyvissä ajoin. Tapaan jokaisen kotiehdokkaan henkilökohtaisesti ennen myyntipäätöstä, joten valmistauduthan vierailemaan ennen pentukautta. Pentukauden aikana vierailumahdollisuudet ovat rajalliset.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon ikäisinä, mikrosirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennun hinta on 400 euroa (sisältää varausmaksun, rekisteröintitodistuksen, terveystodistuksen, mikrosirun ja pentupaketin). Hybridipennut luovutetaan aikaisintaan 9 viikon ikäisinä.

Ensi vuodelle on hakusessa mahdollisesti myös 1-3 sijoituskotia tuleville kasvatuseläimille.


Pentuesuunnitelmat 2020:

Mana & Yerem

Pentueen sukupuu

Manan ja Yeremin pentueeseen odotan syntyväksi upeita tummia hybridilapsia lyhyellä karvalla. Pennuista tulee todennäköisesti erittäin vauhdikkaita, ketteriä ja aktiivisia tyyppejä voimakkaalla ja lihaksikkaalla rakenteella. Pentueen kumpikin vanhempi on sydänultrattu terveeksi tammikuussa 2020.

Vaikka olin alunperin suunnitellut viime vuodelle toista urosta Manan pariksi, on tämä pentueyhdistelmä ollut mielessäni jo siinä kohtaa, kun Manan valitsin uudeksi perheenjäseneksi. Manan ja Yeremin fysiikka, väri ja luonteet pelaavat todella hyvin yhteen ja toisiaan tasapainottaen. 

Mana on yllättänyt minut kerta toisensa jälkeen positiivisesti. Tytössä on melko paljon villiä verta, joten odotellessani pentua kotiin pohdin pitäisikö minun tulevaisuudessa ostaa haarniska ja nahkahanskat, mutta todellisuus oli silti aivan jotain muuta kuin osasin odottaa. Manan lempipuuhaa on makoilla sylissä, möyriä vaatteiden alla, pussailla äiskää, ja niin edelleen. Myös vieraisiin suhtaudutaan pohjattomalla ystävällisyydellä ja hellyydellä. Tytöllä on kyllä pari huonoa tapaa, sillä neiti rakastaa varastella tavaroita ja kiipeillä kaikkialle, erityisesti kiellettyihin paikkoihin!

Yerem on ihmisille todella kiltti, en pysty muistamaan onko se koskaan edes pentuna testaillut hampaitaan kehenkään. Poitsu on erittäin leikkisä ja energinen, mutta toisaalta todella mammanpoika. Yeremin paha tapa onkin valittaa kovaan ääneen, jos sitä vaikkapa kielletään tekemästä jotain, tai se ei saa haluamaansa. Pojan kiltteyden takana on myös todella päättäväinen, jopa kovapäinen luonne, joten katsotaan kuinka paljon tämä ominaisuus siirtyy pentuihin.

Manan villitaustasta johtuen on mahdollista, jopa todennäköistä, että osa pennuista perii voimakkaampaa villihilleritemperamenttia ja hybridimäistä herkkyyttä. Pennut tulevat todennäkoisesti vaatimaan myös tavallista enemmän aktiviteettia ja sosiaalistamista, sekä paljon tilaa toteuttaa itseään. 

Olisi toivottavaa, että tulevilla kodeilla olisi jo aiempaa frettikokemusta, mutta en sulje täysin pois mahdollisuutta, että pennut sopisivat myös ensifretiksi, mikäli omistajan asenne ja asuinpuitteet ovat kunnossa.