Kasvatussuunnitelmat

Vuodelle 2019 on suunnitteilla kahdesta kolmeen pentuetta. Huomaathan, että sivuilla julkaistut suunnitelmat ovat alustavia, ja niihin saattaa tulla muutoksia. Mikäli haaveissasi on uusi perheenjäsen ensi vuodelle, olethan yhteydessä hyvissä ajoin.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon ikäisinä, mikrosirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennun hinta on 400 euroa (sisältää varausmaksun ja pentupaketin). 


Pentuesuunnitelmat 2019:

Mana & Odin

Manan ja Odinin pentueeseen odotan syntyväksi erittäin vauhdikkaita ja voimakasrakenteisia hybridilapsia. Edellisen kerran suunnittelin pentuja Odinille vuonna 2016, mutta valitettavasti pentue ei onnistunut. Nyt Odinin omistaja ja kasvattaja kuitenkin lupailivat, että mikäli vanhaherra on keväällä edelleen yhtä rautaisessa kunnossa, voisin vielä kerran yrittää saada pojulle jälkikasvua aikaiseksi. Odinilla on hormoni-implantti, jota en lähde poistamaan (turha anestesia), joten nähtäväksi jää aloittaako Odin kiimaa ensi keväänä. Kovasti näin toivon.

Mana on yllättänyt minut kerta toisensa jälkeen positiivisesti. Tytössä on melko paljon villiä verta, joten odotellessani pentua kotiin pohdin pitäisikö minun tulevaisuudessa ostaa haarniska ja nahkahanskat, mutta todellisuus oli silti aivan jotain muuta kuin osasin odottaa. Manan lempipuuhaa on makoilla sylissä, möyriä vaatteiden alla, pussailla äiskää, ja niin edelleen. Myös vieraisiin suhtaudutaan pohjattomalla ystävällisyydellä ja hellyydellä. Tytöllä on kyllä yksi paha tapa, neiti rakastaa varastella tavaroita!

Sekä Mana että Odin ovat hyvin ystävällisiä ja sosiaalisia, mutta varsinkin Manan villitaustasta johtuen on mahdollista, jopa todennäköistä, että osa pennuista perii voimakkaampaa villihilleritemperamenttia ja hybridimäistä herkkyyttä. Pennut tulevat todennäkoisesti vaatimaan myös tavallista enemmän aktiviteettia ja sosiaalistamista. Olisi toivottavaa, että tulevilla kodeilla olisi jo aiempaa frettikokemusta, mutta en sulje täysin pois mahdollisuutta, että pennut sopisivat myös ensifretiksi.

Pennuista odotan melko kookkaita ja voimakasrakenteisia, sekä lihaksikkaita, mutta siitä huolimatta ketteriä. Suurella todennäköisyydellä pennuista tulee mustia soopeleita tai soopeleita lyhyellä karvalla. 


Effie & Remus

Effien ja Remuksen pentueeseen odotan syntyväksi sekä ystävällisiä että tuittupäisiä frettilapsia, joilta ei virta lopu kesken. Remus on Odinin pojanpoika, mutta vanha herra jo itsekin. Toiveena on, että edes toisen suunnitellun pentueeni kautta Odinin linja saa jatkoa, ja Remuksen kohdalla kiehtovana lisänä on Remuksen äidin suvun puoli, jota olen pohdiskellut kiinnostuneena jo vuosia. Myös Remuksella on hormoni-implantti, mutta on todennäköistä että sen vaikutus lakkaa pian, ja Remus aloittanee kiimaa keväällä.

Effie on oma pieni energiapakettini, tyttö rakastaa leikkimistä ja lenkkeilyä, sekä kiipeilyä (mieluusti kiellettyihin paikkoihin). Effie on ystävällinen tyyppi, mutta se omaa välillä melkoisesti unkarilaisille linjoille tyypillistä pippurisuutta ja herkkyyttä. Neidin luonnetta tasoittamaan halusinkin tasaisen ja rauhallisemman uroksen, ja Remus sopii kuvaukseen täydellisesti. Myös pariskunnan rakenteet pelaavat hyvin yhteen keskenään tasoittaen toistensa puutekohtia, odotan pentueeseen syntyväksi hieman keskikokoista suurempia pentuja vahvahkolla rakenteella.

Pennut tulevat tarvitsemaan rajoja ja rakkautta, mutta ne sopivat varmasti myös hyvin ensifretiksi, kunhan tulevalla kodilla on aikaa ja energiaa tarjota pennulle tarpeeksi aktiviteetteja ja tilaa energian purkamiseen.

Odotan syntyväksi suklaa- ja pastellipentuja lyhyellä karvalla.