Kasvatussuunnitelmat

Vuodelle 2019 on suunnitteilla kahdesta kolmeen pentuetta. Huomaathan, että sivuilla julkaistut suunnitelmat ovat alustavia, ja niihin saattaa tulla muutoksia. Mikäli haaveissasi on uusi perheenjäsen ensi vuodelle, olethan yhteydessä hyvissä ajoin.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon ikäisinä, mikrosirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennun hinta on 400 euroa (sisältää varausmaksun ja pentupaketin). 


Pentuesuunnitelmat 2019:

Mana & Odin

Manan ja Odinin pentueeseen odotan syntyväksi erittäin vauhdikkaita ja voimakasrakenteisia hybridilapsia. Edellisen kerran suunnittelin pentuja Odinille vuonna 2016, mutta valitettavasti pentue ei onnistunut. Nyt Odinin omistaja ja kasvattaja kuitenkin lupailivat, että mikäli vanhaherra on keväällä edelleen yhtä rautaisessa kunnossa, voisin vielä kerran yrittää saada pojulle jälkikasvua aikaiseksi. Odinilla on hormoni-implantti, jota en lähde poistamaan (turha anestesia), joten nähtäväksi jää aloittaako Odin kiimaa ensi keväänä. Kovasti näin toivon.

Mana on yllättänyt minut kerta toisensa jälkeen positiivisesti. Tytössä on melko paljon villiä verta, joten odotellessani pentua kotiin pohdin pitäisikö minun tulevaisuudessa ostaa haarniska ja nahkahanskat, mutta todellisuus oli silti aivan jotain muuta kuin osasin odottaa. Manan lempipuuhaa on makoilla sylissä, möyriä vaatteiden alla, pussailla äiskää, ja niin edelleen. Myös vieraisiin suhtaudutaan pohjattomalla ystävällisyydellä ja hellyydellä. Tytöllä on kyllä yksi paha tapa, neiti rakastaa varastella tavaroita!

Sekä Mana että Odin ovat hyvin ystävällisiä ja sosiaalisia, mutta varsinkin Manan villitaustasta johtuen on mahdollista, jopa todennäköistä, että osa pennuista perii voimakkaampaa villihilleritemperamenttia ja hybridimäistä herkkyyttä. Pennut tulevat todennäkoisesti vaatimaan myös tavallista enemmän aktiviteettia ja sosiaalistamista. Olisi toivottavaa, että tulevilla kodeilla olisi jo aiempaa frettikokemusta, mutta en sulje täysin pois mahdollisuutta, että pennut sopisivat myös ensifretiksi.

Pennuista odotan melko kookkaita ja voimakasrakenteisia, sekä lihaksikkaita, mutta siitä huolimatta ketteriä. Suurella todennäköisyydellä pennuista tulee mustia soopeleita tai soopeleita lyhyellä karvalla. 


Effie & Raven

Effien ja Ravenin pentueeseen odotan syntyväksi sekä ystävällisiä että tuittupäisiä frettilapsia, joilta ei virta lopu kesken. 

Raven on pehmeäluonteinen jättiläinen, joka rakastaa sylissä makoilua ja leikkimistä. Pojalla on upea tumma väri ja tuuhea turkki. Effie on oma pieni energiapakettini, tyttö rakastaa leikkimistä ja lenkkeilyä, sekä kiipeilyä (mieluusti kiellettyihin paikkoihin). Effie on ystävällinen tyyppi, mutta se omaa välillä melkoisesti unkarilaisille linjoille tyypillistä pippurisuutta ja herkkyyttä. Neidin luonnetta tasoittamaan halusinkin tasaisen ja rauhallisemman uroksen, ja Raven sopii kuvaukseen täydellisesti. Myös pariskunnan rakenteet pelaavat hyvin yhteen keskenään tasoittaen toistensa puutekohtia, odotan pentueeseen syntyväksi hieman keskikokoista suurempia pentuja vahvahkolla rakenteella.

Pennut tulevat tarvitsemaan rajoja ja rakkautta, mutta ne sopivat varmasti myös hyvin ensifretiksi, kunhan tulevalla kodilla on aikaa ja energiaa tarjota pennulle tarpeeksi aktiviteetteja ja tilaa energian purkamiseen.

Odotan syntyväksi musta soopeli pentuja lyhyellä karvalla, mutta on mahdollista että pentueeseen syntyy myös muun värisiä (pastelli, suklaa, albiino) pentuja.Luna & Domi

Lunan ja Domin pentueeseen odotan syntyväksi riehakkaita ja leikkisiä, mutta ystävällisiä frettilapsia. Molemmat vanhemmista ovat erittäin aktiivisia, joten näistä muksuista saa varmasti arkeensa vilskettä. 

Domi on hieno, keskikokoinen frettipoika, joka rakastaa lenkkeilyä yli kaiken. Yksi lemppariharrastuksista lieneekin pokemonien metsästys omistajan apuna kesät talvet. Poju on erittäin ketterä, ja pitääkin suuresti kiipeilystä. Luonteeltaan Domi on ystävällinen, reipas ja päättäväinen tyyppi.

Luna on vielä hyvin nuori, mutta lyhyessä ajassa tytöstä on paljastunut rohkea, leikkisä ja sosiaalinen neito. Tyttö hakee paljon huomiota omistajalta frettikavereista huolimatta, ja rakastaa osallistua kaikkeen arjen tekemiseen. Myos Luna on todella ketterä, neiti hyppää ja kiipeää luontevasti - ja korkealle. 

Pennut tulevat sopimaan hyvin ensifretiksi, kunhan tulevalla omistajalla on mahdollisuus tarjota pennulle paljon aikaa ja aktiviteettia.

Odotan pentueeseen syntyväksi soopelipentuja lyhyellä karvalla, mutta pentueeseen saattaa syntyä myös pastelli- tai albiinopentuja.